Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών. Συνέδριο:«Οδυσσέας Ελύτης - Μ’ ένα τριφύλλι φως στο στήθος»

1974. Ο Οδ. Ελύτης στο Μουσείο Δ. Σολωμού στην Κέρκυρα
Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών που στεγάζεται στο Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας, έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ενός Επιστημονικού Συνεδρίου τον μήνα Νοέμβριο κάθε χρόνου (από το 2005, συνεχώς, στο σπίτι όπου ο Εθνικός Ποιητής έζησε τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του).
Φέτος στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 το Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών θα είναι αφιερωμένο στον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και θα έχει τίτλο: 

«Οδυσσέας Ελύτης - Μ’ ένα τριφύλλι φως στο στήθος».
Στο Συνέδριο θα γίνουν είκοσι οκτώ ανακοινώσεις από πανεπιστημιακούς, συγγραφείς και επιστήμονες, σε μια σφαιρική θεώρηση του έργου του Ποιητή εξελικτικά από την πρώτη έως την ύστερη εμφάνισή του. Παράλληλα, εξετάζεται η πρόσληψη του έργου του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, στόχος είναι να φωτισθεί και η σύνδεση του Οδυσσέα Ελύτη με την Κέρκυρα. Όπως είναι γνωστό, ο Ποιητής υπηρέτησε τη θητεία του στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Κερκύρας (1938), ενώ το 1974 η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών δεξιώθηκε τον Ποιητή στο Μουσείο Σολωμού (βλ. ανωτέρω αρχειακή φωτογραφία). Ο ίδιος ο Ποιητής επανειλημμένως ασχολήθηκε με τους μεγάλους Ζακυνθίους Διονύσιο Σολωμό και Ανδρέα Κάλβο, τόσο στην ποίησή του, όσο και σε μελετήματά του.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ
Είσοδος ελεύθερη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails