Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ψηφιοποίηση μαθημάτων Πανελλαδικών εξετάσεων

Oργανωμένο σύνολο ψηφιακών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων δημιουργεί το υπ. Παιδείας με  βιντεοσκοπημένες πρότυπες παραδόσεις μαθημάτων καθώς και υποστηρικτικό υλικό με σημειώσεις, παραδείγματα λυμένων ασκήσεων στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων, παραδείγματα άλυτων ασκήσεων με τις λύσεις τους, επαναληπτικά τεστ, τυπολόγιο κ.λ.π.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση εγγραφής σε κάθε ένα μάθημα που επιθυμούν και στη συνέχεια να αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα απ΄ όπου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια βιντεοσκοπημένη παράδοση, να πλοηγηθούν το υποστηρικτικό υλικό του μαθήματος, να υποβάλλουν ερωτήσεις κλπ.

Παράλληλα, θα αναπτυχθεί μηχανισμός help – desk που θα απαντά σε ερωτήσεις των μαθητών.
Η Διαδικτυακή Υπηρεσία Πρόσβασης θα φιλοξενηθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενώ μέριμνα θα ληφθεί για δυνατότητα διαχείρισης μεγάλου όγκου εξυπηρετούμενων μαθητών.

Η εκπόνηση του υλικού των μαθημάτων θα κατανεμηθεί σε δύο σχολικές χρονιές: 2010-2011 και 2011-2012.
Στα ψηφιακά μαθήματα ενδεικτικά προβλέπεται να ενταχθούν μαθήματα κατεύθυνσης που θεωρούνται δύσκολα για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως:
  • Μαθηματικά και Φυσική Κατεύθυνσης που είναι υποχρεωτικά σε δύο κατευθύνσεις,
  • Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά που είναι υποχρεωτικά μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης
  • Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής και Βιολογία Γενικής Παιδείας που είναι μαθήματα επιλογής αλλά απαντώνται και στις τρείς κατευθύνσεις 
Πηγή: Esos

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πιλοτική εφαρμογή διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας στο Γυμνάσιο

Το Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ θα προχωρήσει πιλοτικά στην εγκατάσταση Διαδραστικών Συστημάτων Διδασκαλίας στη Β΄ τάξη του Γυμνασίου. Στη συνέχεια, και μετά από αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής, σχεδιάζεται η εγκατάσταση των Διαδραστικών Συστημάτων σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

Ανοίξτε το συμπιεσμένο αρχείο από εδώ. Περιέχει την εγκύκλιο του Υπουργείου, ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τα διαδραστικά συστήματα και το σχετικό ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσει κάθε Γυμνάσιο που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει διαδραστικά συστήματα.
Πηγή: Esos

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Με ανανεωμένη εμφάνιση…

Καιρό τώρα χρειαζόμαστε μια αναδόμηση εμφάνισης (ένα face lifting κατά το κοινώς λεγόμενον).


Τη δυνατότητα αυτή δίνει πλέον σε όλους τους χρήστες του ο «σχεδιαστής προτύπων» του Blogger. Ο "σχεδιαστής" δίνει τη δυνατότητα αλλαγής στο φόντο, τη διάταξη, τις γραμματοσειρές, τα χρώματα κ.ά. 
Ενδιαφέρον και γίνεται γρήγορα.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό του επιμορφωτικού προγράμματος Μείζονος Επιμόρφωσης που αφορά στο σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.
Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, η συμπλήρωσή του προαιρετική και μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Η τελική ημερομηνία αποστολής φακέλων με τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια (από κάθε σχολική μονάδα) είναι η Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010. 
Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από εδώ.
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails