Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ : Ένα νέο Ψηφιακό Περιβάλλον για την Νέα Ελληνική εμπλουτίζει την «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

H ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ (http://politropi.greek-language.gr), ένα έργο βάσης για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, έρχεται να ενταχθεί στην «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας».
Πρόκειται για έργο ψηφιακό, που προσφέρει άφθονο πολυτροπικό υλικό για να στηρίξει το μάθημα της Νέας Ελληνικής καταρχήν στο Λύκειο: σχεδιάστηκε ως διεύρυνση και εμπλουτισμός του γνωστού και καθιερωμένου εγχειριδίου «Έκθεση –Έκφραση», και, χάρη στους υπερσυνδέσμους του, εναρμονίζεται με τις «Ψηφίδες» και συνδυάζεται και συμπράττει με όλα τα άλλα εργαλεία και περιεχόμενα της «Πύλης».
Η κατά βάση απλή θεματική του διάρθρωση επιτρέπει στον εξοικειωμένο με το εγχειρίδιο καθηγητή να συνθέτει το μάθημά του με εύκολους χειρισμούς, αξιοποιώντας τα κάθε λογής νέα πολυμεσικά υλικά, προσαρμόζοντάς τα στις κατά κανόνα διαφοροποιημένες ανάγκες των μαθητικών ακροατηρίων --για ένα μάθημα παραδοσιακό και σύγχρονο συνάμα, αποτελεσματικό και ελκυστικό. Από τη φύση του, όμως, το νέο περιβάλλον ενδιαφέρει και όλες τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πηγή και συνέχεια Πύλη για την ελληνική γλώσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails