Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) για το Φορητό Μαθητικό Η/Υ


Μια ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη εισήγηση για το Φορητό Μαθητικό υπολογιστή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αξίζει ωστόσο να παρατηρήσει κανείς πως όσον αφορά σε θέματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την εισαγωγή και περαιτέρω υποστήριξη των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία φαίνεται να αγνοεί η Ένωση τα προγράμματα Επιμόρφωσης Β΄Επιπέδου.

Στην πρότασή της η Ένωση, εξάλλου, προτείνει ως αρμόδιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ανά Περιφέρεια το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής και ως υπεύθυνο δράσης έναν καθηγητή Πληροφορικής (ΠΕ19-ΠΕ20). Εκτίμηση προσωπική είναι πως, επειδή ως καταλληλότερο μοντέλο εισαγωγής των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία προκρίνεται το ολιστικό, αξιοποιώντας όμως και την πραγματολογική προσέγγιση, χρήσιμο θα ήταν οι αρμόδιες επιτροπές υποστήριξης των επιγενόμενων (πιο διευρυμένων αλλά και μόνιμων) επιμορφωτικών δράσεων να είναι μεικτές, αποτελούμενες από τις κύριες, τουλάχιστον, ειδικότητες (ΠΕ02, ΠΕ03 ΠΕ04 ΠΕ60/70) έστω προβλέποντας μια ειδική συμβουλευτική θέση για τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής.

Όσον αφορά τον τεχνικό υπεύθυνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, οπωσδήποτε αυτός πρέπει να είναι καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19-20) ο οποίος και θα πρέπει να παρέχει και κάθε επιστημονική υποστήριξη συμβάλλοντας στην επικαιροποίηση των γνώσεων και ενημερώνοντας για τις εξελίξεις πληροφορικής τους καθηγητές των άλλων ειδικοτήτων.

1 σχόλιο:

Ε. Στάμου είπε...

Νίκο μου βλέπω ότι οργανώνεσαι σιγά-σιγά. Τελικά το blogging έχει τη γοητεία του. Αποκομίζεις πολλά και καλά. Μόνο που σου τρώει πολύ χρόνο και .... πού καιρός για τέτοια τώρα. Μας περιμένει νέος γύρος δοκιμασιών. Καλή συνέχεια....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails