Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ελεύθερο λογισμικό από ακαδημαϊκούς φορείς

Την ίδρυση της ελληνικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ανακοίνωσε ομάδα ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Στόχος η προώθηση του ανοιχτού λογισμικού στην Εκπαίδευση, το Δημόσιου και τις επιχειρήσεις.
Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου και να αναλάβει πρωτοβουλίες που αυξήσουν τη διείσδυσή του ελεύθερου/ανοιχτού στην Ελλάδα.

Η εταιρεία μεταξύ άλλων θα αναλάβει ενημερωτικές δράσεις, θα δημιουργήσει κέντρο παρακολούθησης και καταγραφής και θα συμβάλει στο συντονισμό των εθελοντών προγραμματιστών ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα.

Ολόκληρο το άρθρο από το in.gr

2 σχόλια:

Ε. Στάμου είπε...

Που `σαι ρε Νίκο, xαθήκαμε τελείως. Πολύ καλά τα βίντεο από το ΠΣΔ αλλά έχουν ένα μειονέκτημα. Ξεκινάνε να παίζουν χωρίς να πατήσεις το play. Άντε ψάξε μετά να τα βρεις για να τα σταματήσεις.

Νίκος Καρύδης είπε...

Γεια σου Λίτσα! Δυστυχώς το διαπιστώνω κι εγώ αυτό το μειονέκτημα, αλλά το ανάρτησα κατευθείαν με το embed. Καθώς προσθέτω αναρτήσεις (και δε θα εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα)θα πάψει να παίζει.
Κατά τα άλλα...αναμένουμε. Διαγωνίσματα κλπ. Χλωμά...πολύ χλωμά βλέπω τα πράγματα από πλευράς ΕΥΕ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails