Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Αργεί το πλοίο να έρθει;

 Αναρωτιέστε πού βρίσκεται το πλοίο που περιμένετε ξεροσταλιάζοντας στο λιμάνι; Τώρα μέσω της ιστοσελίδας marinetraffic.com
μπορείτε να δείτε μόνοι σας πού βρίσκεται και πόσο θα χρειαστεί να περιμενέτε ακόμα.

"Ολα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν οι ερευνητές μηχανικοί του Πανεπιστημίου Αιγαίου σκέφθηκαν να συνδυάσουν τρεις διαφορετικές, ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες για να παρουσιάσουν μια νέα, χρήσιμη και πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία.

Η πρώτη είναι το διεθνές σύστημα ΑΙS (Αutomatic Ιdentification System, Σύστημα Αυτόματης Ταυτοποίησης), ένα σύστημα ασφαλείας της ναυσιπλοΐας το οποίο είναι εγκατεστημένο σε όλα τα σκάφη άνω των 300 τόνων. Μέσω του ΑΙS κάθε πλοίο μεταδίδει περιοδικά μέσω ασυρμάτου τη θέση του, την ταχύτητα και την πορεία του, καθώς και τα βασικά στοιχεία της «ταυτότητάς» του, το όνομα και το νηολόγιό του, τις διαστάσεις και λεπτομέρειες σχετικές με το τρέχον ταξίδι, αξιοποιώντας το σύστημα GΡS.

Η δεύτερη είναι τα συστήματα ηλεκτρονικής χαρτογράφησης τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Διαδίκτυο και επιτρέπουν την αξιοποίηση από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε το πιο κοινό, το Google Μaps. Επάνω σε αυτούς τους χάρτες του Google παρουσιάζονται το στίγμα και η πορεία κάθε καραβιού, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο!

Πηγή: Το Βήμα Διαβάστε περισσότερα...

1 σχόλιο:

Πολίνα Μοίρα είπε...

Τουλάχιστον κάποιοι περιμένουν το πλοίο για να φύγουν! Αλί σε μας που είμαστε ακόμη στην Αθήνα!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails