Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Και ΤΠΕ στα Λύκεια;

[....] Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΣΠΔΕ οι συμμετέχοντες σχεδόν στο σύνολό τους επέμειναν ότι οι αλλαγές στην Παιδεία πρέπει να ξεκινήσουν από τη «βάση», δηλαδή από το νηπιαγωγείο και την προσχολική αγωγή, και όχι από το λύκειο, πρόταση με την οποία θεωρητικά συμφώνησε και ο κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος όμως από την πλευρά του επίσης επέμεινε ότι οι αλλαγές στο λύκειο πρέπει να γίνουν σε άμεσο χρόνο και συνεπώς υπάρχει «πίεση» η συζήτηση να ξεκινήσει από το εξεταστικό.

Προβληματισμοί
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπαμπινιώτης έθεσε ορισμένους προβληματισμούς σχετικά με την αναμόρφωση του λυκείου και την εισαγωγή στα ΑΕΙ, εστιάζοντας σε σημεία όπως:

  • Για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να συνυπολογίζονται οι επιδόσεις του υποψηφίου και από τις τρεις τάξεις του λυκείου.
  • Να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα και να γίνουν αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, στα βιβλία και στον τρόπο διδασκαλίας.
  • Να εισαχθούν οι νέες τεχνολογίες σε όλα τα λύκεια και να αποτελούν βασικό εργαλείο μάθησης.
Ολόκληρο το άρθρο από το Έθνος.

Για να δούμε... Ως στόχος - υποθέτω- θα έβρισκε πολλούς να ενθουσιάζονται - και πρώτους τους μαθητές- αλλά και κάποιους ... απρόθυμους ... οπαδούς του γνωστού "...τώρα στα γεράματα γέρο μάθε γράμματα".
Αρκεί να δημιουργηθούν υποδομές, αναλυτικά προγράμματα, επιμορφώσεις συναδέλφων, υποστηρικτικοί θεσμοί. Αυτά για αρχή...


Χτες στα ΝΕΑ διάβαζα:
Προαιρετικά ίσως διδάσκονται στα σχολεία της Βρετανίας η Βικτοριανή εποχή και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει οι μαθητές να φτιάχνουν Blogs και να χειρίζονται τέλεια το Twitter και τη Wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails