Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Υλοποίηση της Α΄φάσης της πράξης «ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ»

Από το ΥΠΕΠΘ ανακοινώθηκε ο εφοδιασμός του φορητού υπολογιστή των μαθητών της Α' Γυμνασίου και των καθηγητών τους.


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Την υλοποίηση της α’ φάσης της πράξης «ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ» (που θα ενταχθεί και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση) από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. ως Δικαιούχο, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του Ν.3614/2007. Η α’ φάση της πράξης αφορά στον εφοδιασμό με προσωπικούς φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, του συνόλου των μαθητών της Α’ τάξης Γυμνασίου του ακαδημαϊκού έτους 2009 – 2010 και των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν με τη χρήση Η/Υ, ως πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην τάξη, τόσο εντός του σχολείου, ως εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και στο σπίτι, ως συνέχεια της μαθησιακής διαδικασίας και της εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες.

Η α’ φάση αποτελεί μέρος ενός συνόλου ενεργειών που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των αναλυτικών προγραμμάτων και την πλήρη αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η α’ φάση του έργου «Ψηφιακή Τάξη» θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. σύμφωνα με σχετικό Οδηγό Υλοποίησης που θα εγκριθεί με ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

Η Απόφαση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: ESOS

Δηλαδή του χρόνου τι θα γίνει; Θα επαναληφθεί η πράξη; Και οι υπόλοιποι καθηγητές; Δε χρειάζεται να προμηθευτούν κι αυτοί το laptop; Προβλέπω διαγκωνισμούς για το ποιος θα πάρει Α΄Γυμνασίου (ή μήπως το αντίθετο); Νομίζω πάντως πως τους πρώτους μήνες θα καταγραφούν πολλά περιστατικά που θα μας τροφοδοτούν τα διαλείμματα για πολλές επόμενες σχολικές χρονιές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails