Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ευρυζωνική σύνδεση και στα σχολεία της Κέρκυρας

Η δημιουργία ευρυζωνικών δικτύων για την παροχή δωρεάν internet στους πολίτες ως το τέλος του 2009, στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», ήταν το αντικείμενο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (29-4-09) υπό την προεδρεία του Νομάρχη με τη συμμετοχή της προϊσταμένης του προγράμματος του Υπουργείου Οικονομικών Λίνας Πέλκα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Χονδρογιάννη, του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, Θιναλίων Σπύρου Βάρελη, Λευκιμμαίων Σπύρου Γατσούλη, Φαιάκων Μιχάλη Κάρρα, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δ. Κερκυραίων Νίκου Καλόγερου και τεχνικών συμβούλων.
Η ανάπτυξη των νέων σημείων WiFi Hotspots προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε τέσσερις περιφερειακούς δήμους του νομού μας και στην πόλη της Κέρκυρας, με ασύρματα δίκτυα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης.
Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου της Ν.Α. Κέρκυρας

Τα παραπάνω σημαίνουν πολύ απλά πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει δυνατότητα για ελεύθερη ευρυζωνική σύνδεση στα σχολεία της πόλης μας. Θα μπορούμε σε κάθε πλέον τάξη (όχι μόνο στο εργαστήριο) να έχουμε γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Πιο τυχεροί φαίνονται να είναι οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου, αν τελικά ευοδωθεί το σχέδιο αγοράς ενός laptop. Πώς όμως θα μπουν στην εκπαιδευτική πράξη, αν προηγουμένως δεν υπάρξει και η σχετική διευρυμένη επιμόρφωση των συναδέλφων; Θ' αρχίσουμε να τρέχουμε για ... να προλάβουμε ή... θα το ανακαλύψουμε κι αυτό εκ των υστέρων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails