Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Στη σειρά και το... netbook Latitude 2100

Μπορεί μέχρι πρότινος η προϊοντική γραμμή των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών Latitude της Dell να απευθυνόταν στους επαγγελματίες χρήστες, εντούτοις όμως η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια δραστική "στροφή", θέλοντας να διεισδύσει στην ταχέως αυξανόμενη αγορά των μαθητών και κατ΄ επέκταση των σχολείων.

Πως; Ακολουθώντας την... πεπατημένη των τελευταίων μηνών: Δημιουργώντας ένα netbook! Συγκεκριμένα, το Dell Latitude 2100 έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου τη χρήση και αξιοποίησή του εντός των ορίων μιας σχολικής αίθουσας. Υπό αυτό το σκεπτικό, η εταιρεία έχει αυξήσει το βαθμό προστασίας του, καθώς έχει επενδύσει το εξωτερικό του με ειδικό ελαστικό υλικό, ενώ του έχει προσθέσει και ένα αντιμικροβιακό πληκτρολόγιο! Διαθέτει μια οθόνη 10,1 ιντσών, στηρίζεται σε επεξεργαστή Intel Atom N270 και παρέχει ασύρματη συνδεσιμότητα 10/100/1000G Gigabit Ethernet.

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν σκληρό δίσκο ή solid state drives για το ζήτημα της αποθήκευσης δεδομένων που με τη σειρά τους μπορούν να εκτείνονται μέχρι τα 250 ή 16 GB αντίστοιχα. Όσο για την μνήμη, και ανάλογα με την διαμόρφωση μπορεί να προσφερεθεί 512 MG ή 1 GB DDR2.

Μάλιστα, η Dell θέλοντας να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πρακτικότητα της χρήσης του Latitude 2100, του έχει προσθέσει ένα ειδικό λουρί που μπορεί να περαστεί στον ώμο, έτσι ώστε οι μαθητές θα κουβαλούν ως άλλη σχολική τσάντα το εν λόγω netbook. Έχει μια κλασική μπαταρία τριών κυψελών, ζυγίζει περίπου 1,3 κιλά και διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα.

Τέλος, το Dell Latitude 2100 netbook διατίθεται με επιλογή προεγκατεστημένου λειτουργικού συστήματος Windows XP Home, Vista Home Basic ή Linux Ubuntu. Η δε τιμή του διαμορφώνεται στα 369 δολάρια.
Πηγή: Capitaltech

Δείτε κι ένα σχετικό video που βρήκα.


Τα netbooks φαίνεται να έχουν την τιμητική τους. Δε θα ήταν χρήσιμο μια επιτροπή του ΥΠΕΠΘ συσταθεί για να γνωμοδοτήσει σχετικά με την καλύτερη πρόταση ανάμεσα στα laptops, τα netbooks, τα e-books και ό,τι τέλος πάντων προτείνεται;
Νομίζω πως απλά, ρηχά και επιδερμικά, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η αύξηση της διείσδυσης στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Η εκπαίδευση συνιστά... "παράπλευρη.... ωφέλεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails