Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Φτιάξτε το δικό σας wiki!

Πατήστε εδώ για να φτιάξετε το δικό σας wiki. Είναι δωρεάν! Απλά γραφτείτε (login) και μετά επιλέξτε create a wiki. Είστε έτοιμοι!
Δώστε το url στους μαθητές σας και καλέστε τους να συνεισφέρουν.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ κ. Στέντορα...
Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο παρατήρησα στον προσωπικό σας ιστοχώρο http://nikoskaridis.blogspot.com/2008/05/wiki.html την ύπαρξη αναφοράς σε δραματοποιημένα δημοτικά τραγούδια.
Έκπληκτος διαπίστωσα ότι πρόκειται για αυτούσια δημιουργία μου την οποία είχα συμπεριλάβει σε βιβλίο μου που εκδόθηκε το 2000 και είχα δημοσιεύσει από το 2000 στην ιστοσελίδα του τότε σχολείου μου (www.geocities.com/dsvolou14/theatro/25h.htm).
Επειδή ως εκπαιδευτικοί διδάσκουμε και συνιστούμε στους μαθητές ή τους φοιτητές μας ότι η αναφορά της πηγής (εν προκειμένω ιστοσελίδας) και του ονόματος του δημιουργού είναι βασική προϋπόθεση οποιαδήποτε εργασίας ή δημοσίευσης, θα σας παρακαλέσω στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα σας να αναφέρετε την πηγή από την οποία αντλήσατε το υλικό (στην ουσία αντιγράψατε κατά λέξη) και το όνομα του δημιουργού, το οποίο αναφέρεται σαφώς στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα μου (www.geocities.com/dsvolou14/theatro/25h.htm).
Ονομάζομαι Βασίλης Δραχτίδης και είμαι εκπαιδευτικός, Διευθυντής Σχολείου στο Βόλο.
Επειδή το "κλοπυράϊτ" δεν αρμόζει σε δασκάλους, παρακαλώ, αν μη τι άλλο, για την άμεση συμπλήρωση της παράλειψης και την αναφορά στον δημιουργό του έργου.
Σε περίπτωση που το υλικό αντλήθηκε από τις ιστοσελίδες: http://101dim-thess.thess.sch.gr/25dramatopoihmena.htm, (http://e-filologos.blogspot.com/2009/02/25-1821.html) και http://www.nektarios.gr/, σας πληροφορώ ότι την ίδια ακριβώς δουλειά έκαναν και αυτοί. Αντιγράψανε χωρίς να μπουν στον κόπο να αναφέρουν το δημιουργό.
Βασίλης Δραχτίδης vdrachtidis@gmail.com

Νίκος Καρύδης είπε...

Αφού μετά δύο mail που έστειλα στον Κ. Δραχτίδη δε θέλησε να ανταποκριθεί, το κάνω εγώ.
Εν συντομία: Πουθενά και ποτέ στο δικό μου ιστολόγιο δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην εργασία του και πολύ περισσότερο στο περιεχόμενό της.
Τι έγινε: Έβαλε στο google τον τίτλο της εργασίας του και ανάμεσα στα αποτελέσματα που πήρε έβγαλε και το δικό μου ιστολόγιο με τον τίτλο της, καθώς φιλοξενούμενο ιστολόγιο είχε τίτλο άρθρου με υπερδεσμό στην εργασία του (για του λόγου το αληθές εδώ και η αποθηκευμένη σελίδα.

http://74.125.77.132/search?q=cache:N3J7LSwVnQcJ:nikoskaridis.blogspot.com/2008/05/wiki.html+%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1&cd=13&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a)

Όποιος ζητάει κάτι, οφείλει πριν την ανάρτηση σχολίου να το ψάχνει περισσότερο,και όχι με φράσεις "κλοπυράϊτ" ή (στην ουσία αντιγράψατε κατά λέξη) να ζητάει και αποκατάσταση. Πολύ περισσότερο, όταν του επισημαίνουν το σφάλμα, να το διορθώνει.
Αυτά είναι στοιχειώδη…

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails