Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Second Life (ή Νεφελοκοκκυγία;)

Μπαίνοντας στο http://secondlife.com/ σας υποδέχονται με αυτό το κείμενο (περίπου, η απόδοση δική μου).

Το Second Life ® είναι ένας 3-D εικονικός κόσμος που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους του. Από το άνοιγμά του στο κοινό το 2003, αυξήθηκε εκρηκτικά και σήμερα κατοικείται από εκατομμύρια κατοίκους από όλο τον κόσμο.
Από τη στιγμή που μπαίνετε στον Κόσμο θα ανακαλύψετε μια τεράστια ψηφιακή ήπειρο, θα ενταχθείτε σε κοινωνικές ομάδες, θα ψυχαγωγηθείτε, θα αποκτήσετε εμπειρίες και ευκαιρίες. Μόλις διερευνήσετε λίγο, ίσως θα βρείτε ένα τέλειο κομμάτι γης για την κατασκευή του σπιτιού ή της επιχείρησής σας.
Θα περιβάλλεσθε, επίσης, από τις δημιουργίες των συμπολιτών σας. Οι κάτοικοι, επειδή διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στις ψηφιακές δημιουργίες τους, μπορούν να αγοράζουν, πωλούν και να συναλλάσσονται με τους άλλους κατοίκους.
Η Αγορά υποστηρίζει σήμερα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε μηνιαίες συναλλαγές. Αυτό το εμπόριο διεκπεραιώνεται με την inworld μονάδα των συναλλαγών (τοπικό νόμισμα), το δολάριο Linden ™, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε δολάρια ΗΠΑ, σε διάφορες ακμάζουσες online δολάριο- Linden ανταλλαγές.
Καλώς ήλθατε στο Second Life. Ανυπομονούμε να σας δούμε inworld.
Σημείωση: Ξέρατε ότι το Παν/μιο του Harvard διατηρεί εκεί ένα εικονικό πανεπιστήμιο;
Ότι η Σουηδία έχει ανοίξει μια εικονική Πρεσβεία;

1 σχόλιο:

Ε. Στάμου είπε...

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών του SL, που είναι γνωστοί ως "Residends", γίνεται μέσω κινούμενων avatars (ψηφιακές απεικονίσεις του εαυτού μας). Μπορείς να επιλέξεις φύλο, ηλικία, φυσικά χαρακτηριστικά, ρούχα ... και μετά παρακολουθείς ένα εισαγωγικό "σεμινάριο" που θα σου επιτρέψει να γνωρίσεις και να πειραματιστείς με διάφορα όπως την πλοήγηση με το ποντίκι, την τηλεμεταφορά, την πτήση, τη χρήση αντικειμένων, τον τρόπο έκφρασης συναισθημάτων των avatars κλπ.
Μπορεί άραγε να έχει εκπαιδευτική χρήση το SL;
Στην παρακάτω διεύθυνση έχει ένα βίντεο για το SL.
http://www.youtube.com/
watch?v=b72CvvMuD6Q

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails