Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Μην ακούσω κινητό (ή ipod) ...


Μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας σε κάποιο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α., ο καθηγητής Αλί Ναζέμι ανακοινώνει στους νέους του φοιτητές ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής στη χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών άσχετων με το μάθημα, την ώρα διδασκαλίας. Πριν καλά καλά ολοκληρώσει τα λεγόμενα του, ακούγεται το ρυθμικό κουδούνισμα κινητού τηλεφώνου. Με μια πρόχειρη έρευνα ανάμεσα στους φοιτητές, ο καθηγητής εντοπίζει έναν από αυτούς να προσπαθεί να απενεργοποιήσει το κινητό του πριν αυτό ξαναχτυπήσει. Ο καθηγητής το παίρνει, κατευθύνεται στην έδρα, ανοίγει την τσάντα του, βγάζει ένα σφυρί και κάνει το κινητό κομμάτια.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, η παραπάνω σκηνή δεν είναι πραγματική. Είναι ένα μικρό σκετς που στήνει ο καθηγητής Ναζέμι στην αρχή κάθε διδακτικής χρονιάς, σε συνεργασία με κάποιον από τους παλαιότερους φοιτητές του, προκειμένου να αποθαρρύνει τους νέους από τη χρήση και την κατάχρηση συσκευών σύγχρονης τεχνολογίας, κατά την ώρα του μαθήματος.
Πώς σας φαίνεται; Το καλό είναι ότι έχεις διαθέσιμους στη συνέχεια εναλλακτικούς χειρισμούς της υπόθεσης. Το χιούμορ πάντα δίνει λύσεις...
Η συνέχεια του άρθρου από το Καποδιστριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails